streda 24. augusta 2016

Kopec ilúzií a nebezpečná Harley Quinn

Odkaz môjmu budúcemu ja: Už nikdy nepíš o dvoch filmoch v jednom príspevku.

Zdroj 1                       Zdroj 2

Zdravím všetkých podfukárov, zločincov, ktorí konajú dobro a všetky druhy pudingov!

Viem, že mi trvalo príšerne dlho, kým som sa dostal k napísaniu tohto príspevku. Pravdepodobne ste pochopili, že sa chystám popísať čo-to o filmoch Now You See Me 2 a Suicide Squad. Takto zo začiatku nemám tušenia ako to dopadne, pretože písať recenzie nie je tak celkom moja parketa. Preto si odpijem z tmavého jedu zvaného kola a vrhnime sa na to.

Jedného dňa, keď som volal s Otaku, napadlo mi, prečo si nepozrieť Now you see me? Predtým som to nevidel. Malo to byť akčné, so zločincami iluzionistami a tak podobne, takže som bol určite za. Bolo mi jasné, že pri takomto druhu filmov nič nie je také, ako sa zdá: každá ilúzia má svoje vysvetlenie, nie vždy je zlý ten, kto sa na prvý pohľad zdá a nie každý mŕtvy je naozaj mŕtvy.

V skratke: s filmom som bol spokojný a o pár dní som sa dozvedel, že premietajú v kinách druhú časť. Akurát vtedy mala prísť do mesta Princess, ale opäť proste prísť nemohla. Keďže kamoš Freud poznamenal, že aj on by si ten film pozrel, išiel som teda s ním.

Po ceste v autobuse do neďalekého mesta (nie, že by v našom meste nemali kino, ale lepšia kinosála je proste lepšia kinosála) sme stihli chytiť zopár Pokémonov a jemu sa z dvojkilometrového vajíčka vyliahol Pikachu. V tom momente sa nedalo robiť nič iné ako spraviť screenshot a zdieľať to. Ale to som trochu odbočil...

UPOZORNENIE: Nasledujúci text môže obsahovať spoilery.


Napriek tomu, že jedinú ženskú hlavnú postavu, ktorá v skupine podfukárov bola, nahradila iná ženská postava (a myslím, že o dosť lepšia)...

Zdroj
...to bol veľmi kvalitný film. Začalo to vystúpením Štyroch jazdcov, ktoré – ako inak – nemalo byť ich vystúpenie, ale proste si ho ukradli. Teda... až tak prosté to nebolo, ale chápeme sa, nie? Predstavenie, ale skončilo ich nečakaným odhalením a preto musel prísť rýchly útek cez akési trubice. No keď nimi skĺzli až úplne dole, objavili sa v Číne. Tam prišlo prvé WTF? Toto sa jak stalo? Nebudem prezrádzať, ale môže za to tento pán:

Zdroj
Daniel Radcliffe akosi zmenil strany a zahral si záporáka. A nehodilo sa to. Na toto nie je svet zvyknutý.
To, čo nasledovalo potom, je jedna z mojich obľúbených scén. Krádež akéhosi čipu v trezore, ktorý jazdci šikovne ukryli v hracej karte. Pri prehľadávaní museli využiť všetko, čo sa naučili, aby ich nechytili.

Zdroj
Jasné, celé to bola pasca a tak boli podfukári podfúknutí. Potom nasledovalo utekanie, skrývanie sa a snaha neutopiť sa, pretože bol piaty jazdec z pomsty zavretý do debny a hodený do vody. Keďže tak zomrel aj jeho otec, musel aj on. Originálne.
Všetko dobre dopadlo a tak jazdci spustili plán na veľké vystúpenie, ktoré sa malo skončiť uprostred Temže. Každý z nich začal s vlastným predstavením na rôznych miestach Londýna.

Tento trik som dodnes nepochopil napriek tomu, že bol vysvetlený
Zdroj
Nakoniec ich všetkých chytil ich nepriateľ, ktorého okradli ešte v prvej časti a uniesol ich do lietadla. A to bolo vlastne celé súčasťou veľkej show a jeden veľký podfuk.
Viac neprezradím, okrem toho, že naozaj skončili uprostred Temže.

Neviem, či vám tento blábol dal nejaký zmysel, ale ak nie a film ste nevideli, tak po pozretí určite pochopíte, čo som tým myslel.

Zdroj

Pred začiatkom každého filmu sa nám väčšinou pustia aj upútavky na iné filmy. Keď sme boli na Now you see me 2, s Freudom nás veľmi zaujal jeden, o ktorom začali postupne hovoriť všetci. Suicide Squad.



Samozrejme, že sme museli prísť aj na ten. Freud bol na ňom dokonca dvakrát.
V podstate išlo o to, že Superman je mŕtvy a istá Amanda Waller – členka FBI – bola poverená, aby prišla na to, kto ho naradí a bude chrániť ľudí. A ona vymyslela spôsob ako využiť najhorších väznených zločincov, aby proti svojej vôli konali dobro.

Deadshot – nájomný vrah. Nikdy neminul svoj cieľ.
Zdroj

Diablo – týpek, ktorý podpálil celkom dosť ľudí, vrátane svojho domu, v ktorom mal manželku a dieťa. Dobrovoľne sa vzdal.
Zdroj

Killer Croc – mutant, žijúci v kanáloch. Väznený za vraždy (a pravdepodobne za konzumáciu ľudí).
Zdroj

Enchantress – doktorka June Moonearcheologička, bola posadnutá práve čarodejnicou Enchantress keď skúmala akúsi hrobku a tam rozbila jej totem.
Zdroj

Boomerang – profesionálny lupič, ktorý po lúpeži zabíjal svojich zlodejských parťákov a lup si nechal pre seba.
Zdroj

Slipknot – Nik nevie, čo je zač, ale to nevadí, pretože to nikoho ani nezaujíma. Viem len, že využíva laná.
Zdroj

a tiež zopár dobrákov

Rick Flag – Vodca skupiny samovrahov.
Zdroj

Katana – japonská bojovníčka, ktorá väzní duše vo svojej katane, vrátane duše jej manžela, ktorý bol touto katanou zabitý.
Zdroj
Všetci sme aj tak boli zvedaví na jedinú postavu (aspoň mužská časť kinosály). Šialenú a sexi Harley Quinn.


Harley Quinn – tiež známa ako doktorka Harleen Quinzel, ktorá bola psychiatričkou známeho a obávaného Jokera. Počas sedení s ním sa doňho zamilovala a tak sa stala priateľkou šialenca.
Zdroj

V podstate sme sa v prvej štvrtine filmu iba zoznamovali s postavami, čo sú zač a ako sa ich podarilo dolapiť. Potom si slečna Amanda Waller pricupitala do prísne stráženej väznice, zrejme aby sa predstavila a ukázala, že ona je tu všemohúca. Otestovala Deadshota, či naozaj nikdy neminie a začali sa vyjednávania a presviedčania, prečo by mali robiť to, čo im svätá Amanda povie. To bol, v podstate cieľ jej návštevy.

Zdroj
O pár dní stihlo June Moone prepnúť... teda... Enchantress ju ovládla a tak namiesto toho, aby bola členkou Suicide Squad sa z nej stal dôvod, proti čomu bojovať.
Samozrejme, že Amanda nemohla ani chvíľu vyčkávať a tak dala všetkým väzňom implantovať do krku nanovýbušninu. Buď budú spolupracovať, alebo prídu o hlavu.
Jasné, jasné, Boomerang tomu neuveril a tak presvedčil Slipknota k úteku a keďže Slipknot zdrhal ako prvý, Rick stisol tlačidlo a Slipknot už nebol.
Do toho celého plánoval Joker ako odpojí Harleyinu výbušninu a unesie ju. Lenže jeho lietadlo vybuchlo (vinou Amandy. Koho iného, všakže), takže ani Joker už nebol. Tak teda Harley už nemala zmysel pre život, preto si povedala, že ostane v skupine a pôjdu spolu zničiť Enchantress.
Predstavme si, že už je po boji, pretože ten treba vidieť a nie o ňom čítať. Všetci sa už chceli rozpŕchnuť, že "Super, vyhrali sme, ideme domov." Ale to nie. Zas musela prísť teta Amanda a tak Deadshotovi dovolila navštíviť jeho dcéru, Killer Croc dostal do cely televízor, Harley dostala espresso machine a všetkým skrátila trest o desať rokov. Jedine Boomerang skončil dosť zle, pretože tri doživotia mínus desať rokov nie je bohviečo.
A to bolo všetko?

no, no, no
Zdroj
Proste odrazu výbuch v cele, kde si práve Harley Quinn čítala a len tak sa tam zjavil Joker. Akože happy end. V skratke.

Zdroj

Čítal som dosť negatívnej kritiky na tento film, no musím povedať, že mne sa veľmi páčil. Bolo to čosi iné a myšlienka "žiadne dobro, len zlí a ešte horší" vo mne zanechala dobrý dojem. Taktiež to bolo plné humoru. Ale pravdepodobne si film vychutnali hlavne tí, čo dobre poznajú pôvodné komiksy a animované, hrané, či herné série.

Wink na záver
Zdroj

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára