piatok 1. júla 2016

Troll navigácia, predražené tekutiny, skvelá zábava. Inak povedané Dohoda 2016

Máš ruky jak márnica...


Zdravím všetkých festivalových nadšencov!

Napriek tomu, že sa Dohoda konala už v sobotu, ja tvorím tento príspevok až teraz. Pýtate sa prečo? Pretože som lenivé hovädo. Nebudem teda chodiť okolo horúcej kaše a presuniem sa priamo k opisu:

Po tom, čo sme dorazili do Banskej Bystrice, dopomohli sme si do centra navigáciou. Žalúdky nám stáčalo od hladu a aj tak sme len prechádzali z jedného podniku voňajúceho jedlom k druhému. Kde sme nakoniec skončili? V obchodnom centre na fastfoode. Pozrite sa sami na tú dobrotu:

#foodpornwannabe

Po jedle ešte len prišla tá pravá sranda. "Vojdite do kruhového objazdu, potom odbočte vľavo," hlásila teta z navigácie. Samozrejme, že sme tak aj spravili. Následne teta navigácia zahlásila, že sa máme vrátiť do kruhového objazdu a odbočiť vpravo. A tak sme sa zmätene pozerali striedavo na seba navzájom a do navigácie, kým sme pochopili, že máme ísť proste rovno a netočiť sa stále v kruhu. ALE! Neboli sme jediní. Po ceste sme stretli týpkov s navigáciou, ktorí odbáčali ku kruhovému objazdu rovnako zúfalí, ako sme boli my.

Keď sme sa konečne – za pomoci navigácie, pýtania sa okoloidúcich a začutia tichej hudby v diaľke (čo na tom, že neprichádzala z Dohody?) – dostali na miesto, fľaše s minerálkou a vodkou vo fľaši od minerálky sme museli odovzdať, pretože sa vlastná voda nesmie brať dnu. Teda okrem fliaš s objemom 0,5l, tie sa brať mohli, ale 0,7litrovky už boli neprípustné. #logic Páni pri vstupe nám radili, že si máme vnútri kúpiť poháre za 2€ a prísť si niečo odliať. Až neskôr sme pochopili, že bez 2€ zálohy vám dokonca odmietnu čokoľvek načapovať. A tiež minerálky smeli predávať iba bez uzáveru. #WTF?
Že nám skôr nenapadlo prehodiť si fľaše cez plot.

Vošli sme do areálu a tam sme zbadali veľké davy ľudí. Asi toľko:


Keďže sa to celé len začalo, neostávalo nám nič iné, len si niekam sadnúť – aj so suvenírmi od neodbytných báb z Pokec stánku, ktoré neodradilo ani to, keď sme im prehlásili, že ja a Wolverine sa poznáme práve cez Pokec a to nám stačí – a vyčkávať na lepšie kapely ako Puding pani Elvisovej (ktorí mali v textoch skvosty ako aj vetu v úvode príspevku), či Mista. #vetanacelýodstavec


Po výstrahách možného dažďa a tým aj konca Dohody sa to pravé začalo okolo šiestej. Kapely ako Hex, Medial banana, Kmeťo band, IMT Smile, či Polemic, sa fakt postarali o zábavu. Hneď po Hexe sa začali medzi divákmi rozdávať papiere s nápismi "Všetko najlepšie" a "Didiana". Všetci sme ich ukázali nad hlavou a naoko prekvapená moderátorka si hneď spravila selfie s davom. Jo! Nevidno ma na nej. #šťastlivec
Okolo jednej – po Polemicu – sme všetci ľahli únavou, až som ľutoval, že som nečmajzol kofeinové tabletky, čo doma máme.

Toľko k Dohode. Naozaj sme sa skvelo pobavili aj napriek horúčavám a minima požitých tekutín. Teraz už len povymýšľať ďalšie akcie popri tom, ako budem dni tráviť čítaním, písaním a sledovaním Game of Thrones.

Držte sa a užívajte si leto!

Suvenír na záver

4 komentáre:

  1. Tý jo, teď jsi mě úplně navnadil na fesťáky. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Či už to bol sarkazmus, alebo si to myslela vážne, vďaka. Bol to zámer. :D

      Odstrániť
  2. Žiaľ som ešte na žiadnom festivale nebol. Chcel som ísť tento rok na Pohodu (asi podobné ako Dohoda :-D) - kvôli hosťom v literárnom stánku Martinusu, ale odradila ma cena. A s tými nápojmi to je hrozné. Mojej priateľke vzali pred koncertom malú fľašku minerálky, ktorú si práve kúpila a ešte nás aj prehľadávali ako nejakých potencionálnych teroristov... A o cenách alkoholu v podobných zariadeniach ani nehovorím!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nebol si na festivale ešte vôbec, alebo len tento rok? :D Ja na fesťáky tiež bežne nechodievam. Len tak, keď sa zadarí :D #introvert(čiarka)ktorýnatovrajnevyzerá
      Koľko stál lístok na Pohodu? :D Ceny boli teda dosť neľudské :D človek aby skončil dehydrovaný :D

      Odstrániť