streda 20. júla 2016

Ukončenie akademického roka ako sa patrí!

Ospravedlňujem sa, ale žiadna fotografia z oslavy nie je zverejniteľná...


Zdravím všetky duše večierkov!

Od svojich vysokoškolských kamošov som bežne počúval, ako to chodí, keď sa študenti práve nesnažia udržať svoje vedomie na prednáške. Všetky tie intrákové zážitky a podobne. Ale ako sa bavíme my externisti?

Keďže sa nestretávame tak často a väčšinu z času, kedy sa vidíme presedíme v laviciach, niekto by povedal, že sa nebudeme tak poznať ako tí, čo sú spolu denne. Tiež som si to myslel. Dokonca som si myslel, že prevažná časť mojich spolužiakov bude v staršom veku. Omyl. Na moje prekvapenie sa vieme na všeličom dohodnúť omnoho lepšie než so spolužiakmi zo strednej, s ktorými som bol každý deň. Vytvorili sme partiu skvelých ľudí, ktorí spolu vychádzajú a pomáhajú si keď treba.

Minulý víkend sme spolu oslávili úspech ukončenia prvého ročníka a ani nebolo treba dlhé dohadovanie napriek tomu, že je každý z iného mesta. Zišlo sa nás tam okolo pätnásť ľudí, čo je na externistov celkom slušný počet. Aspoň podľa mňa.

Snáď všetci si vieme predstaviť, čo sa na takých chatovačkách asi robí. Keď si vypijete, už ste členom partie a ani neviete ako. Tým to celé začína. Prípitkom. Potom idete šúpať cibuľu, pretože sa proste chcete zapojiť do procesu tvorby guláša a je jedno, že v podstate začiatok stretnutia preplačete. Aj keď za to môže len cibuľa. Mimochodom, guláš bol vynikajúci!

Naozaj veľká sranda je, keď hráte Activity a polovica hráčov je už celkom mimo zmyslov, ale snažia sa. Potom, keď máte pocit, že váš tím má veľkú šancu zvíťaziť, je čas si ešte naliať. To znamená, že hra ostane tak ako je a už sa nikdy nedohrá.

Neskôr večer, keď sa už cítite veľmi uvoľnení, zisťujete, že robiť fyzikálne pokusy je fakt sranda. Inak povedané, zisťovali sme, či jeden stôl udrží šesť tancujúcich tiel. Overené. Potvrdené. Udržal!

Narozdiel od iných chatovačiek, na tejto ste sa budili na výkrik: "Neuveríte, čo som chytil v obchode! Pidgeyho!" #pokémongoužajnachatách

Je úplne jedno, že prší a fúka vietor. Keď počujete v diaľke punk rockový koncert proste idete za zvukom. Len trochu zamrzí, keď vám vyhadzovač ponúka obrovskú zľavu "dajte 10 € a môžete ísť dnu VŠETCI" a v tom si uvedomíte, že ani jeden z vás nemá pri sebe peňaženku. Toľká smola! Naozaj som tam chcel ísť.

A tak sa vraciate naspäť na chatu, aby ste grilovali a varili, poriadne sa najedli a mohli opäť testovať stabilitu stola.

Na posledný deň sa zobudíte a zistíte, že v spoločnej miestnosti na gauči spí cudzí týpek. Nikto nevie, ako sa tam dostal. Proste sme ho nechali spať a keď vstal, sám od seba odišiel. Nikto z nás nezomrel, nikomu nič nezmizlo a žiadna spolužiačka neostala tehotná, tak sme to neriešili.

Celé sme to zakončili návratom domov sociálne vyčerpaní, snažiac sa nemyslieť na desivý fakt: "Zajtra idem do práce!"

Musím ale uznať, že to bol skvelo strávený víkend, ktorý nás zblížil ešte viac a rád sa nabudúce zúčastním znova.

Ako trávite leto vy?

Výhľad z mosta SNP na záver

4 komentáre:

  1. Raz... raz... :D chcem zažiť tiež taký víkend :D len na to by som musela mať takých peckových spolužiakov a nemať z nich po 10 mesiacoch ponorkovú chorobu :D troška ti to závidím :P

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zažiješ a nie len raz ;) Ani nevieš ako a budeš vhodená medzi skvelých ľudí. :D Ono to príde ;)

      Odstrániť
  2. Tak tomu hovorí super víkend na chate :D (podaktorí ticho závidíme) :P :D Ešteže ste všetci dospelí a viete sa skvele dohodnúť a napriek tomu sa skvele zabaviť. Takže tanečný stôl otestovaný, cibuľa rozplakala aj najväčšieho tvrďasa a rockovú žúrku skazili chýbajúce money :D :D fajne to znie, hneď by som sa pridala :D ako ten neznámy, čo sa prišiel prespať :D XDD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To teda hej :D Len ma fakt mrzí ten koncert :D Cibuľa rozplače každého bez ohľadu na mieru tvrďáckosti :D A ten stôl museli veľmi dobre vyberať. Podľa mňa s tým majitelia počítali, že by neskončil celý, keby zaobstarajú nejaký obyčajný :D

      Odstrániť