nedeľa 24. januára 2016

Plány na rok 2016

Jedným z dôvodov, prečo som tento príspevok nenapísal už prvého januára bol ten, že by mi to pripadalo ako predsavzatie a tie sú u mňa často brané na ľahkú váhu. Ten druhý dôvod bol, že som poriadne nepremyslel všetky body. A tiež som dosť lenivý. Stále mám pocit, že tam niečo chýba, preto je možné, že časom tam aj niečo pribudne. Ktovie...

1. Dopísať román

To je jeden z najhlavnejších plánov pre tento rok. Keďže dni zimného voľna na mňa pôsobili veľmi pohodlne a otupujúco, všetky moje plány teda stroskotali. Inými slovami, nenapísal som ani čiarku. Doviedlo ma to k hlavnému zisteniu: dokážem pracovať iba ak neviem, kde mám hlavu. Keď mám prácu aj školu a iné záležitosti, musí sa do toho pomestiť aj kniha, pretože v tomto období sa mi píše najlepšie. Predsa len si poviete "Učiť sa mi nechce, idem radšej písať." Dopísať knihu ešte tento rok je teda silný cieľ, ktorý dúfam aj zrealizujem.

2. Úspešne ukončiť prvý ročník na vysokej škole

K tomu snáď netreba žiaden komentár. Aj keď ma toto skúškové ubíja, snáď sa po ňom dostaví pocit dobre vykonanej práce a nestrateného času nad vynaloženým úsilím.

3. Dobehnúť zoznam filmov a prečítať minimálne päť kníh

Kus papiera s filmami, ktorý mi visí na nástenke sa akosi nebezpečne plní. Posledné, čo ostáva je, aby sme s Princess dopozerali obe časti Darov smrti a potom sa môžeme vrhnúť na ten dlhý zoznam filmov. Naše filmové nedele sú dosť zapratané. Čo sa týka tých kníh, nedal som si nejaké veľké bremeno, keďže moje časové vyťaženie je ohromné, no snáď zvládnem aj viac. Knihy sú predsa len o niečo lepšie ako filmy. Práve sa všetci spisovatelia a milovníci kníh, obrátili v hrobe a tí živí zatvorili túto stránku.

4. Navštíviť Moravu

Ako som spomínal vo svojom príspevku Návšteva z Moravy, som na rade opätovať návštevu. Úprimne, veľmi rád by som, keby sa mi to podarilo splniť tento rok. Navyše moje cestovateľské skúsenosti sú biedne až do plaču, bolo by fajn napraviť to.

5. Spoznať nových ľudí

Tento cieľ mám v podstate každý rok, pretože dobrých ľudí nie je nikdy dosť. Nie som typ človeka, čo má na Facebooku milión priateľov. Nepotrebujem ľudí, s ktorými sa ani nezdravíme. Zbožňujem ale ľudí aspoň natoľko "narušených" ako som ja. Normal is boring.

6. Oprášiť klavír a vrátiť sa k cvičeniu naň

Tento cieľ je jeden z tých, ktorý tipujem, že nebude celkom splniteľný. Síce by som veľmi rád venoval klavíru aspoň hodinu denne, len akosi neviem tú hodinu nájsť, v tom je ten problém. Zlaté časy na základnej škole, keď sa všetko dalo stíhať. Ja sa ale polepším!

7. Naučiť sa korčuľovať na ľade

Toto už toľkokrát opakujem, až sa korčuľovanie na ľade stalo snom a nie len plánom. Každý rok sa chystám, opäť skúsiť udržať rovnováhu na ľade, čím sa dokonale strápnim a preto sa to tento rok už musí podariť. Dúfam, že korčule ešte natiahnem.

8. Porobiť nejaké challenge

S nemenovaným kamošom, ktorého ešte určite spomeniem, máme už niekoľko challengeov naplánovaných počas tohto roka. Napríklad taký jelly beans challenge (Varovanie na obale: Môže mať negatívny vplyv na aktivitu a sústredenosť detí. Ja som ich už pojedol toľko, až som lenivý a nedokážem sa sústrediť. Síce to nebude z jelly beans, ale ako výhovorka to postačí.), egg russian roulette, slapjack (čo netuším ako zrealizujeme) a mnohé iné.

9. Udržať si blog

Keďže je toto môj prvý blog, ktorý sa dostal ďalej než len po jeden príspevok, bolo by fajn, keby ho nenechám zapadnúť pixelmi kyberpriestoru. Vždy ma lákalo mať svoje miesto na internete, ale zakaždým som si blog len založil, pohral sa s layoutom, možno napísal jeden príspevok a potom som to celé nechal tak. Snáď sa to zmení a začnem robiť pokroky. 

6 komentárov:

  1. Veľa šťastia s udržiavaním blogu :) Ono je to v obdobiach kedy prestaneš písať na dlhý čas dosť ťažké takže sa priprav :-P. Mám pripomienku k tomu písaniu románu, a síce, že to čo robíš je produktívna prokrastinácia, kým to funguje je to síce fajn, ale sú aj lepšie možnosti :P

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dík :) Som si vedomý toho, že príde čas dlhodobého zablokovania. Už z písania románu to poznám, keď proste nápad nepríde a tak všetko stojí :D Zatiaľ ale všetko funguje ako má, tak sa snáď v blízkej budúcnosti nič nezmení :D

      Odstrániť
  2. Páči sa mi záväzok s románom. Veľmi ti v tom držím krídla! Aj ja mám v pláne s jedným začať, ale chce to ešte kopec plánovania. Tiež by som rád obnovil hru na hudobný nástroj, no nie na klavír, ale husle. Musím si dať opraviť strunu...
    O tých challengoch by možno bolo zaujímavé napísať.
    A držím ti palce, aby si zvládol udržať si blog!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, budem sa snažiť, čo najlepšie budem vedieť! Áno, plánovanie je dôležité, ja v podstate plánujem od roku 2012. Husle sú tiež veľmi pekný nástroj. Najradšej by som sa naučil všetko kreatívne, no bohužiaľ deň má len 24 hodín.
      Ak budú challenge zdokumentovateľné, určite o nich napíšem.
      Ďakujem, snáď nepríde obdobie, keď blog budem musieť vypustiť, aby som stíhal niečo iné.

      Odstrániť
  3. Máš veľmi príjemný štýl písania a aj design sa mi páči, takže vyťahujem ďalekohľad s nočným videním a odteraz ťa budem sledovať. Ha!
    Tvoje plány na tento rok sú vskutku chvályhodné, prajem veľa úspechu v tom, aby si si ich aj splnil!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! ^^ Mám si dávať pozor aj na skryté kamery? :D
      Ďakujem! #2 Bolo by fajn, keby sa mi aspoň polovica splnila.

      Odstrániť