štvrtok 20. januára 2022

Nový rok, nové výzvy

Ďalší príspevok konvertovaný z Instagramu, ale sľubujem, že je posledný...


Rok 2022 sa už rozbieha a ja márne hľadám, kde má brzdy. Už prvý týždeň som sedel od rána do večera v práci a to sme sotva prekročili hranicu známu ako „zase o rok starší“. Je však dobré nastaviť si nejaké oporné body a vízie. Rád si každý rok stanovím zopár bodov, ktoré by ma mali viesť k tomu, ako chcem, aby rok vyzeral. Nevadí, ak sa niečo nesplní, lebo cesta je cieľ.



Naučiť sa variť

Mám rád varenie, čo mám zrejme po otcovi. Baví ma priebeh aj výsledok (ak sa zadarí). Čo ma však nebaví je následné upratovanie. Nevarievam často, lebo môj názor bol: načo si variť len pre seba. No tento rok by som sa chcel viac ponoriť do tajov kuchyne a pripraviť zopár pokrmov.



Byť fit

Izolácia a každoročné lockdowny sa nepekne podpísali hlavne na mojej telesnej schránke. Kvôli tomu potrebujem vrátiť do svojho života pohyb. Veľa pohybu. S týmto súvisí aj varenie, pretože sa niektoré moje dni rozhádzali tak, že občas jem dvakrát za deň a inokedy by som zjedol aj tanier. A to nie je zdravé.



Viac fotiť instaxom

Mám už tretí polaroid a nosím ho takmer všade so sebou, no aj tak naň zabúdam. Zbožňujem vytváranie spomienok, ktoré si môžem vziať do ruky a nevymažú sa ani keby padol Instagram. Môžu sa len stratiť. Tento rok chcem spraviť viac nesmrteľných záberov.



Viac príbehov do bežných dní

Nechcem vynechať ani svoju obľúbenú kratochvíľu. Keďže je voľný čas niekedy záhadný pojem a navyše som pomalý čitateľ, stanovil som si optimisticky desať kníh na prečítanie tento rok. Viem, že to nie je veľa, ale ak sa podarí prečítať viac, bude to len bonus.



Ísť k moru

Ak sa toto podarí, bude to úžasné, pretože som pri mori nebol od roku 2019, kedy sa ešte bez problémov dalo. Je načase sa začať obzerať po nejakej destinácií, kým sú ceny ešte relatívne zvládnuteľné.



Naučiť sa korčuľovať

Tento obrázok sa stal stálicou a bude tu každý rok, kým si to nesplním. Po novom začínam uvažovať, či nebude fajn vynechať ľad a začať na kolieskach. Uvidím ešte, čo vymyslím, avšak rád by som sa do toho konečne dostal.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára