streda 24. januára 2018

Plány na rok 2018

Každý rok v tom istom čase...



Zdravím všetkých, čo milujú predsavzatia!

Keďže sa minulý rok s plánmi celkom vydaril (úprimne, zas tak svetaborné neboli), rozhodol som sa v tejto skromnej tradícii zotrvať a pripravil som si po úspešnom doskúškovaní zopár plánov aj na tento rok.

1. Stať sa bakalárom

Rozhodne najhlavnejší cieľ tohto roka. Všetky tie prestresované a prenadávané skúškové obdobia plné nekvalitného spánku sa, dúfam, vyplatili a obdržím svoj vysnívaný titul (a potom sa môžem trápiť ďalej na druhom stupni).


2. Vylepšiť si jazykové znalosti

Keďže sa moje štúdium anglického jazyka skončilo certifikátom minulý rok a stále mám dojem, že ju neovládam tak, ako by som chcel, rozhodol som sa nepoľaviť a nenechať svoje priemerné znalosti otupiť. Hodilo by sa sem-tam prečítať nejakú knihu v angličtine a tiež si dopisovať s anglicky hovoriacimi obyvateľmi tohto sveta...


3. Prečítať ešte viac kníh

Ako sa pozerám na tú poličku neprečítaných kníh, ktorá sa stále plní, chcelo by to všetky tie úžasne vyzerajúce príbehy prežiť. Keďže som minulý rok prečítal dvanásť kníh, tento rok si trúfam – aj napriek školským a pracovným povinnostiam – na pätnásť kníh (medzi nimi je aj To od Stephena Kinga, čo je ešte väčšia výzva).


4. Zúčastniť sa rôznych podujatí

Letné festivaly budú samozrejmosťou aj u mňa ako každý rok, rovnako ako divadelné predstavenia, aspoň jeden stand-up a podobne. Tiež by som šiel na rôzne výlety (nielen po Slovensku) a videl Chodník korunami stromov


5. Zdravšie žiť

Tým nemyslím žiadne vegánstvo ani nič podobné. Vzdať sa mäsa a mliečnych či iných živočíšnych produktov by pre mňa bolo nemysliteľné (a drahé). Obmedziť sladké a nezdravé jedlá by mi malo úplne stačiť a tiež cvičiť, behávať a tak celkovo niečo pre seba spraviť a cítiť sa lepšie.


6. Zúčastniť sa kolektívneho behu

Môžete to brať ako kombináciu dvoch predošlých cieľov, no minuloročný charitatívny beh Farbám neujdeš ma natoľko inšpiroval, že by som sa zúčastnil minimálne toho istého behu, ak nie iného.


7. Dokončiť zbierku fotografií

Možno niektorí viete, že si na výlety, podujatia, oslavy a vlastne úplne všade ťahám so sebou polaroid. Moju stenu aktuálne zdobí šesťdesiatsedem z deväťdesiat jeden. Mám v pláne doplniť ju zvyšnými dvadsiatimi štyrmi už tento rok.



8. Naučiť sa korčuľovať na ľade

A je to tu! Teraz sa to už musí podariť! V sobotu som si kúpil nové korčule, preto prvý krok k úspechu mám za sebou. Ostáva len vrhnúť sa na ľad a nezabiť sa.



9. Udržať si blog

Áno, tento bod tu nevyhnutne musí byť. Veď bez neho by som si nepísal ani tento zoznam. Chystám sa zotrvať v tejto mojej záľube a naďalej dokumentovať všetko to, čo budem považovať za vhodné.

Aké máte ciele/plány/predsavzatia vy? Podeľte sa v komentári.

Čítame sa nabudúce

Ronald na záver
Zdroj

2 komentáre:

  1. Skvelý článok ;) Pevne verím, že všetky svoje ciele splníš a zvládneš. Držím palce :) Môj cieľ je hlavne zmaturovať a veriť v to, že nech bude môj život potom akýkoľvek, budem šťastná :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :) Posnažím sa aby všetko vyšlo. Tebe prajem veľa šťastia, aby si úspešne zmaturovala! :) Drž sa! :)

      Odstrániť