nedeľa 31. decembra 2017

Rozlúčka s rokom 2017

Končí sa ďalší rok a prišiel čas zhrnúť ho do jedného príspevku...



Zdravím všetkých, ktorí ešte stále dojedajú koláče!

Môžem povedať, že rokom 2017 sa pre mňa v mnohých prípadoch stal rokom prokrastinácie. Dobrým príkladom je (okrem iného) tento blog, na ktorý sa viac prášilo než prispievalo. No aj napriek negatívam mal rok 2017 aj mnohé pozitíva.

1. Semestrálne radosti

Jediná radosť, ktorá ma počas letného semestra pochytila bola, že sa mi veľkým zázrakom podarilo dokončiť úplne všetky skúšky, takže môj cieľ "žiaden predmet neprenášať" sa stále drží. V zimnom semestri tohto školského roka je to už o čosi menej radostné. Voľný čas mi teda okrem učenia zaberala aj bakalárska práca, ktorej sa venujem s príšernou nechuťou. Nie je to tým, že by som mal problém napísať prácu. Na vine je skôr výber témy a mne iná neostala. Ale našťastie sa mi podarilo v predtermíne úspešne spraviť aspoň tri skúšky, čo považujem za veľký úspech.

2. A teraz príjemnejšie zážitky

Okrem podujatí a výletov, ktoré na tomto blogu už odzneli som si nemohol nechať ujsť ani tohtoročnú Bibliotéku.


Zdroj
S Benzénom a Anhale sme sa vybrali, že si pôjdeme popozerať knihy za nižšiu cenu ako obvykle. Najpríjemnejšie prekvapil Martinus, ktorý okrem zliav ponúkal aj možnosť objednať si knihy, ktoré nenájdeme, priamo u nich v stánku na počítači a budú nám zaslané domov so zľavou ako na Bibliotéke a s poštovným zadarmo.

Samozrejme knižný veľtrh by nebol tým pravým, keby sme odtiaľ odišli s prázdnymi rukami.



Ďalším pozitívnym bodom je hudobná skupina, na ktorej koncerte som bol tento rok trikrát:


Presne tak! Medial banana!

Okrem koncertov Welcome summer Bojnice a na jarmoku v našom meste sa 22. decembra konal krst vinylu. Keďže mi zopár dní pred krstom prišiel domov tento skvost...


...podpísaný každým členom kapely, krst a vianočný koncert som si predsa nemohol nechať ujsť. S Benzénom sme sa proste rozhodli, že aj keď sa to koná dva dni pred Vianocami, proste pôjdeme. A musím povedať, že to naozaj stálo za to.


Na koncerte sa objavila aj Sista Carmen, ktorú som dovtedy nepoznal, no občas mi jej hlas nepríjemne trhal bubienky. Pripisujem to zlému ozvučeniu.



a krstiteľom bol producent, ktorý vinyl nepokrstil šampanským ani vodou, ale kokosovým mliekom.


3. Oh Santa (alebo Ježiško ak chcete)

Vianoce boli tento rok obzvlášť zážitkom.  Začali ako každé iné, plné očakávaní, dobrej nálady a tak podobne, no a potom to prišlo. Nikdy neberte gramofón v jednej ruke a pod pazuchou tej istej ruky neberte platňu. Môže totiž vypadnúť z obalu a prasknúť pri páde na dlažbu. Hneď ako sa to stane sa do vás dostane zmes hnevu, smútku a zúfalstva zároveň.


A keď vám to prejde a zas sa vrátite do vianočnej nálady príde ďalší podraz: plamene v hrdle, nádcha, bolesť hlavy. Prejedený a chorý som sa musel premáhať, aby mi niečo z nálady ostalo. Ale podľa možností sa to dalo. Aspoň sme boli všetci pohromade (a teraz všetci chorľavejú postupne).

4. Ďaleký východ

Po Vianociach sme si zmysleli, že Štefanskú budeme tráviť v Košiciach. Päťhodinová cesta vlakom ubehla ako voda, my sme sa bavili v očakávaní, že budeme nasávať východoslovenskú kultúru.


Len, čo sme dorazili, čakal nás Východniar na aute, aby nás naložil a pomohol nasťahovať sa do bytu, ktorý sme mali dopredu zajednaný. Veľmi útulný, nič nám nechýbalo.
Večer sme sa vybrali do ulíc. Košická hlavná bola pekne vyzdobená, dokonca niektoré Vianočné stánky boli otvorené.


Vianočná guľa, ktorá tam vraj bola prvý rok

Ľadové sochy
Po tom, čo sme sa prešli po hlavnej, sme zastali v Biliard klube, kde sme mali objednaný stôl. Niektorí z nás to ešte nikdy nehrali, preto to bolo ešte väčším zážitkom.


Zhodou náhod sme mali rovnaký stôl ako minulý rok, keď som tam bol. Poriadne sme sa pobavili – ja s čajom, ostatní s alkoholom. Zahrali sme si biliard, šípky, zjedli pizzu a šli domov.

Druhý deň bol venovaný prehliadke kultúry. Prešli sme všetko, čo sa za tak krátky čas dalo prejsť. Mrzí ma ale, že ani tentokrát sme si nemohli prezrieť katakomby.

Taká malá chuťovka
Posledný – tretí – deň sme ešte stihli (klaustrofobickú) vežu, kam sme sa ako tak vyšplhali porobili zopár fotiek a vrátili sa.

Tento zvon je dôvodom, prečo 2/5 z nás bolela hlava a nebolo to zvonením.
Nakoniec sme sa najedli a nakoniec sa zastavili v najstaršom pivovare.


Už sme potom len nastúpili do vlaku, ktorý sme takmer nestihli, a vyrazili domov.

5. Plnenie plánov

Posledné, čo treba spomenúť pred tým, než odídem na chatu je zhrnutie, čo sa mi podarilo splniť podľa stanovených plánov zo začiatku roka:

  1. Navštíviť akékoľvek dve mestá mimo Slovenska – Praha, Ostrihom 
  2. Úspešne ukončiť druhý ročník na vysokej škole 
  3. Začať sa zaujímať o bakalárku – Dajme tomu 
  4. Čítať a rozširovať kreativitu – Dvanásť kníh zo sedem 
  5. Chodiť viac do kina, divadla, na koncerty a iné podujatia – Predošlé články sú dôkazom 
  6. Tvoriť, tvoriť, tvoriť!Tento rok sa to tak celkom nepodarilo ako by som chcel 
  7. Naučiť sa korčuľovať na ľade – Toto sa zrejme stane mojím každoročným nesplneným želaním 
  8. Prežiť ďalšie skvelé leto – Za splnenie tohto bodu som fakt rád 
  9. Udržať si blog – Nakoniec sa podarilo 
Ďakujem všetkým, ktorí tu ostali a dúfam, že sa takto budeme čítať aj naďalej.
Majte sa pekne, oslavujte a čítame sa v novom roku.

Burger na záver, aby nás celým rokom sprevádzalo jedlo

4 komentáre:

  1. Je super, že si sa k blogu vrátil, číta sa veľmi dobre. :)
    Máš za sebou dosť zaujímavý rok (závidím :D) a pred sebou možno ešte zaujímavejší. Pre mňa bol tento rok dosť náročný (najmä vďaka škole samozrejme) a budúci bude asi ešte viac. Ale aj napriek tomu bol výnimočný a nezabudnuteľný. Stačí stretnúť správneho človeka a všetko ide ľahšie. :)
    No a v novom roku Ti prajem veľa zdravia, šťastia, lásky, úspechov a všetkého, po čom túžiš. Uži si chatu, dobojuj toho bakalára a nezabúdaj pri tom na nás- tvojich čitateľov. :)
    PS: Na tie korčule nikdy nie je neskoro. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne za všetky priania :)
      Držím palce v škole, aby si to nevzdal/a a prišiel vytúžený úspech. :) Tiež Ti želám rok lepší než všetky predošlé :)
      PS: Na korčule sa dostanem, aj keby to malo byť v šesťdesiatke! :D

      Odstrániť
  2. Všetka česť, splnil si toho za rok 2017 celkom dosť! Ak takto funguje tvoja prokrastinácia, len tak ďalej, si na dobrej životnej ceste! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka! Budem sa snažiť všetko dohnať a vylepšiť. Keď nebudem prokrastinovať, malo by to byť ešte lepšie :D Prajem všetko dobré :)

      Odstrániť