utorok 24. januára 2017

Plány na rok 2017

Už by sa patrilo, všakže?


Zdravím všetkých a s brutálnym oneskorením prajem šťastný a úspešný rok 2017!

Viem, že príspevok tohto typu sa žiada napísať na začiatku januára, ale keďže minulý rok to bolo tiež približne v polovici prvého mesiaca v roku, myslím si, že nemá zmysel rušiť tradíciu.

V čase, keď sa tento príspevok objaví na tomto blogu, buď oslavujem ukončenie skúškového, alebo sa mi poslednú skúšku nepodarilo spraviť a tak sa naďalej (m)učím.

Poďme si ale teraz pozrieť plány, ktoré som si pripravil na tento rok a ktoré sa budem snažiť splniť pre svoje vlastné potešenie. (Snáď oceníte tú námahu s vlastnoručnými amatérskymi ilustráciami.)

1. Navštíviť akékoľvek dve mestá mimo Slovenska

Tým nechcem povedať, že po Slovensku cestovať nebudem. Len by som rád tento rok navštívil Prahu a akékoľvek iné mesto mimo našich hraníc. Pokojne aj viac miest. Uvítam akékoľvek návrhy.


2. Úspešne ukončiť druhý ročník na vysokej škole

Čaká ma ďalší míľnik študentského života, ktorý by som často rád už ukončil, no stále sa držím a bojujem. Po aktuálnom skúškovom budem v polovici svojej cesty, čo sa týka bakalárskeho stupňa môjho štúdia. Ešte ma čakajú tri škúškové obdobia, vypracovanie bakalárky, zdolanie štátníc a budem si môcť písať dve písmenká pred meno. Načo nadväzuje...


3. Začať sa zaujímať o bakalárku

Na tento cieľ sa vôbec neteším. Už len pri seminárkach, ktoré majú mať desať až pätnásť strán mám pocit, že mi niekto kradne život. Preto vypracovanie niečoho, čo nemôžem odfláknuť, lebo to bude posudzovať viacero kompetentných ľudí, nebude práve pokojným obdobím. 
Navyše, už len ukoristenie témy na bakalárku bolo doslovným bojom a skúškou vtierania sa. Obdržal som rekordných štrnásť odmietnutí a to ako mailových, tak aj telefonických. Dôvodom bolo (vraj), že mali plné miesta. Nakoniec to ale dobre dopadlo a tému už mám. Dokonca v stanovenom termíne.


4. Čítať a rozširovať kreativitu

Tento rok som tiež nedal veľké bremeno. Keďže sa mi v roku 2016 podarilo prečítať celkom sedem kníh, ostanem pri tomto čísle a pokúsim sa ho prekonať. Ja viem, že pre niektorých z vás je to bieda, keďže toľko kníh máte prečítaných možno za týždeň, no ja som pomalý jedinec so širokým spektrom záujmov.


5. Chodiť viac do kina, divadla, na koncerty a iné podujatia

Tento bod som sem dal hlavne preto, že sa rok ešte len začal a ja už mám absolvované jedno divadelné predstavenie a naplánované mám ďalšie tri. Okrem toho ma čaká aj prvý stand-up, koncert a taktiež by som chcel cez leto zájsť aspoň na dva festivaly. 

...lebo logo Szigetu by trvalo príliš dlho...

6. Tvoriť, tvoriť, tvoriť!

Tvorenie u mňa zahŕňa písanie, čo najmenej falošná hra na gitare, a tiež kreslenie. Rád by som sa naučil hrať nové songy, rád by som zaplnil nový päťdesiatlistový skicár, čo som dostal na Vianoce aspoň spolovice a naučil sa nové techniky. Tiež netreba zabudnúť na fotenie každej udalosti, ktorej sa zúčastním.


7. Naučiť sa korčuľovať na ľade

Tento cieľ ma bude prenasledovať, kým sa o to aspoň nepokúsim. Nemôžem byť predsa až také nemehlo, že neudržím rovnováhu na korčuliach. Neplánujem, žiadne akrobatické kúsky, len prosté posúvanie sa vpred. Ak sa podarí, tak aj brzdenie by padlo vhod.


8. Prežiť ďalšie skvelé leto

Posledné leto bolo, podľa mňa, veľmi úspešné. Rád by som, keby sa zadarilo a budem môcť navštíviť niektoré mestá, festivaly. Išiel by som na dovolenku a na rôzne iné akcie podľa toho, ako mi čas dovolí. Určite prajem každému, aby si leto užil, čo najviac je to možné.


9. Udržať si blog

Udržanie blogu bude každoročne posledným bodom zoznamu. Je to jeden z dôvodov, prečo vôbec tento zoznam robím. Veľmi som si toto svoje miesto obľúbil a dúfam, že to tak bude aj po ďalšie roky.

Všetkým prajem, aby ste si tento rok užili, čo najviac to bude možné a aby ste si splnili tie vaše plány.

Čítame sa nabudúce!

Osadníci z Katanu na záver

10 komentárov:

  1. Všetky tvoje plány na tento rok znejú veľmi rozumne a dobre! Držím palce, aby sa to aj všetko naplnilo a aby si o svojich zážitkoch písal články ^^
    Ešte sa ťa spýtam - v akom programe si nakreslil tieto obrázky? :D
    Veľa šťastia so skúškovým (ak ešte treba) a maj sa krásne!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vďaka, snažil som sa, aby nezneli ako predsavzatia typu: "Začnem žiť zdravo," lebo buď nezačnem, alebo by sa také niečo nemalo vôbec plánovať. :D Zážitky budem určite dokumentovať. Všade, kde sa objavím, budem fotiť :D Ako doteraz.
      Keďže nie som žiaden profesionál, našiel som obyčajnú mobilnú appku do tabletu zdarma: Sketchbook Express. Myslím, že existuje verzia aj pre počítače, ale na druhú stranu sa pohodlnejšie a presnejšie kreslí prstom, alebo stylusom za 2€, než myšou. :D
      Vďaka ^^ Skúškové mám už úspešne za sebou. Momentálne mám už voľno, tak si ho užívam, kým sa ešte dá. Maj sa krásne aj ty a ak ešte skúškuješ, veľa šťastia a už aby sa to skončilo!

      Odstrániť
  2. Aerosol mi ukradla otázka ... v čom si to kreslil? :D Možno sa mi podarí trošku zachrániť úroveň ilustrácií u mňa :-D S cieľmi veľa šťastia .. ja už barambuc som, tak Ti viem povedať, že až tak zlé to nie je ^^

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ešte raz :D Skús si stiahnuť Sketchbook Express. Veľmi dobre sa v tom kreslí, pretože vo verzií zdarma máš k dispozícii 3 layery (čo mi síce niekedy nestačí, ale nejak sa vynájdem), môžeš zoomovať, takže detaily sa omnoho lepšie kreslia a tiež sa dá obrázok presúvať, keby si nebol spokojný a chcel ho posunúť, napr. viac vľavo. Máš na výber rôzne štetce, ceruzky, perá atď. s manuálne nastaviteľnou hrúbkou ťahu a prehľadnosťou a vieš si zvoliť akékoľvek farby a ich intenzitu. Takže odporúčam pre nás začiatočníkov. :D
      Vďaka :D teším sa :D

      Odstrániť
  3. ja na tento rok akosi nemam ziadne cestovatelske plany, mozno preto, ze sa az neskutocne desim toho, co sa stane, ak sa mi nahodou podari obhajit bakalarku a budem hodena do vod prveho leta vo svojom zivote, kedy nebudem studentom. aj ked... inzinierske studium to snad isti :D rozhodne sa vsak tento rok konecne chystam na prazdniny k moru, konkretne na Mallorku. neviem, ake destinacie mas rad, ale bola som jedno leto v Kodani a ta bola fakt krasna.
    to si dost dobry, ze mas uz temu, tu som ja mala az po skonceni letneho semestra. teraz som uz polovicu odovzdala a je zjavne, ze som ju odflakla, ale nateraz ma to akosi vobec netrapi. well, slzy pridu az potom.
    do divadla idem akurat zajtra, na co sa fakt nenormalne tesim. mam naplanovane este jedno, ale potom uz budem musiet zacat zistovat, co dobre sa hra niekde inde ako v SND, kedze tam som uz vacsinu veci, co hraju, videla :D
    tak teda nech sa ti dari s plnenim vsetkych tychto tvojich planov :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Držím palce s bakalárkou a veľa šťastia pri ďalšom stupni štúdia :D
      Práve, že by som rád išiel kamkoľvek a myslím, že Kodaň znie dosť dobre vlastne. Pouvažujem nad tým. :)
      U nás musela byť téma na bakalárku vybratá a schválená do polovice decembra, kto to nestihol, bol z toho prúser. Takže som musel dosť bojovať, aby som nejakú dostal. Myslím, že som mohol vychytať aj horšiu, preto som rád aj za to, čo mám :D Verím, že v ďalšom ročníku stratím veľa nervov, keď ju budem musieť aj písať :D Zatiaľ na to netreba myslieť :D
      Hej? Ja idem do divadla v stredu a potom mám ešte jedno naplánované. Bolo by fajn pozrieť sa aj na predstavenia v SND :D Tam som bol asi len raz. :D
      Ďakujem, prajem šťastnú cestu na Malorku a úspešnú obhajobu! :)

      Odstrániť
  4. Já miluju ty tvoje obrázky! :D
    Nejvíc mě asi dostal vysokoškolský index a tvůj plánek bruslení :D.
    Líbí se mi tvé cíle - jsou takové realistické, ale zároveň docela výzvou :). Budu ti držet palce! (Přežil jsi 2 roky na výšce - už teď jsi pro mě hrdina :D) :)).

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ^^ snažil som sa (aj keď niektoré boli kreslené na poslednú chvíľu :D)
      Chcel som, aby boli aj reálne splniteľné, no zároveň nie tak jednoducho :). Ďakujem, snáď to vyjde aspoň na polovicu :).
      (Vlastne som prežil rok a pol, aj to sa počíta? :D)

      Odstrániť
  5. Tak by ma zaujímalo ako sa "posunul" bod o korčuľovaní.... pretože už je pomaly po sezóne a ja napríklad som sa tento rok dala rovno na tréning krasokorčuľovania xD a to som prosím, zo začiatku tiež nevedela ani len korčuľovat a je to, prirodzene, jedna z najťažsích pohybových vecí, do akých som sa kedy pustila :D... inak, super plány... takmer zhodné s mojimi, až na tie "výškové", keďže už mám po výške.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Môj pokus o korčuľovanie sa skončil tým, že keď som si konečne našiel na to čas a išiel som si po korčule, našiel som ich rozhryzené :D Mám to ale šťastie.
      Ako ide krasokorčuľovanie? :) A vďaka :)

      Odstrániť