nedeľa 8. mája 2016

Ako prebieha naše skúškové

Áno, ja viem. Je to už štvrtý príspevok v poradí s názvom "Ako..."



Zdravím všetkých zmorených študentov!

Uvedomujem si, že som dlhšie nič nepridal. Lenže Múza ma akosi opustila a nahradila ju prílišná snaživosť o to, spraviť všetky skúšky ešte v máji.

Všetko sa to začalo ešte minulý týždeň v piatok, keď sme si všetci dali prvú skúšku v predtermíne. V utorok prišli výsledky a hurá, prvá skúška v tomto semestri a hneď som dostal A-čko. Neviem síce ako sa mi to podarilo, pretože to bolo zároveň moje very first A-čko. Prečo si teda nedať hneď o týždeň na štvrtok matematiku a deň po tom na najťažšiu skúšku z celého semestra?

Prebiehalo to asi tak, že som nevedel, na čo sa skôr učiť, všetko sa mi už plietlo a tak si myslím, že z týchto dvoch som spravil MOŽNO len tú matematiku. Teda za predpokladu, že aspoň za postup a účasť na prednáškach a cvikách budú nejaké tie body. Dúfam teda, že aspoň to E-čko bude.

Bájne vysokoškolské povesti hovoria o tom, že na prvých termínoch bývajú najjednoduchšie otázky. S tým môžem súhlasiť, ale keď sa učíte snáď všetko (samozrejme z výcucov, pretože kto má čas a chuť učiť sa z 200-stranových skrípt), nakoniec si nespomeniete na nič ani keď do seba tlačíte Ginkgo Bilobu, pretože sa vám všetko zleje dohromady, nespomeniete si, či je vo vzorci mínus, či plus (alebo možno krát) a preto vám nepomôže ani to, keď vám profesorka povie "ak máte dobre príklady, z teoretických otázok vám stačí správne zodpovedať dve a pol zo šiestich, aby ste prešli." Môžete si všetky otázky čítať dookola, aj tak neodpoviete ani na jednu aspoň spolovice, keď viete, že na dve ste už odpovedali relatívne správne. A tak som sa už, prihlásil na druhý termín.

Medzitým ma ešte čakajú dve skúšky v jeden deň, teda v piatok trinásteho a na konci mája posledná skúška. Tým chcem povedať, že moje úsilie zbaviť sa bremena zvaného škola, na cca päť mesiacov je ešte stále dostupné. Všetko závisí len od mojich schopností.

Prajem vám všetkým, ktorí skúškujete, prijímačkujete, či maturujete veľa šťastia a pevné nervy.

Čítame sa nabudúce!

Fotka "Ako s Princess hejtujeme ďalšiu blbosť messengera" na záver

4 komentáre:

  1. Držím palce, aby si to všetko zvládol! Vážne sa neteším, až podobný osud postihne mňa. :-D No mám ešte dlhú dobu života pred sebou, kým sa tak stane. :-D A mimochodom, tie kvetinky boli super! :-D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem! Ak máš aspoň trochu v hlave (čo si myslím, že ty určite máš), zvládneš to. :)
      Moja prílišná snaživosť spôsobila, že ešte jedna jediná skúška ma čaká, ktorú budem opakovať tretíkrát (tak si uvedomujem, že by som to nemal priznávať :D). Čo už, naložil som si toho dosť naraz, ale o týždeň (dúfam) končím. :D
      Už len očakávam ďalšiu sladkú somarinu, ktorú pre messenger vymyslia. :D Blíži sa deň detí, možno nám medzi správami budú lietať balóny a cukrová vata. xD

      Odstrániť
    2. Jejda, pri dni detí som si predstavil lietajúce detské hlavy. :-D Ale balóny s cukrovou vatou sú tiež fajn!

      Odstrániť
    3. Popravde, aj mne najskôr napadli detské hlavy. xD Len sa mi nechcelo byť morbídny. xD

      Odstrániť