pondelok 22. februára 2016

Ako začal letný semester prvého ročníka, alebo stručný návod ako úspešne nachladnúť

Fitzgerald killed my son

Zdroj

Zdravím všetkých optimistov,

minulý týždeň nám s veľkou láskou priniesol daždivé dni, začiatky nového semestra, rozpady priateľstiev, DiCapria schovávajúceho sa v koňovi a mnohé iné "skvelé" zážitky. Ale dnes? Dnes je slnečno a celkom príjemne.

Ak mám spraviť sumár minulého týždňa, jedným z úspechov bolo dokončenie siedmej kapitoly vo štvrtok a napísanie dvoch odsekov ôsmej kapitoly v piatok na prednáške z manažérskej informatiky.

V piatok ráno som si veselo kráčal bez dáždnika, napriek tomu, že mierne pršalo. Vodičovi červeného auta sa zrejme nepáčilo, že zatiaľ, čo čakám na prechode na zelenú, moknem príliš pomaly a preto sa rozhodol, že plnou rýchlosťou prejde cez tú kaluž na kraji cesty a pekne ma osprchuje, aby ukázal prírode, ako sa to správne robí. Strategicky umiestnené mláky na chodníkoch dopomohli zas k tomu, aby som mal z jednej topánky bazén.

Zostava po skúškovom sa parádne preriedila. V študijnom programe sme ostali len traja chalani a sedem báb. Ako sa hovorí, aspoň bude menšia konkurencia. Poslednú trojhodinovku sme skončili o dve hodiny skôr kvôli tomu, že nás už nebavilo po celom dni počúvať ako sa zväčšuje písmo vo worde, ako sa vytvárajú prezentácie v power pointe a ako sa vyfarbujú bunky v exceli, čo sa vyučuje na základke. Profesorka sa na našu trojicu rehotajúcich sa idiotov sediacu úplne vzadu naštvala a tak sa zbalila a odišla. Nie, nemusíte tlieskať.

Týmto chcem povedať, že piatok bol výnimočne úžasný. Následkom toho mám dnes kašeľ ako storočná lokomotíva.

Sobota bola tiež celkom zaujímavá. Keď bystrá spolužiačka rozumie učivu sme všetci pokojní, lebo sa to zvládneme naučiť aj my. Síce nám to bude trvať dlhšie, ale na E-čko nejako prelezieme. Ale keď bystrá spolužiačka prehlási, že je z pokročilých integrálov v prdeli, verte, že vtedy sme v tej prdeli všetci. A potom po matike príde obed, po ktorom sa v posluchárni zídeme len štyria aj s profesorkou, pretože ostatní toho majú už dosť a chcú si užiť sobotu. Niežeby sme my traja nechceli. Milá pani profesorka nás ale domov neposlala ani vzhľadom na, citujem: "komorný počet" a tak sme si z nudy so spolužiačkou kreslili po rukách. Tu je menší dôkaz (moju ruku vidieť nechcete):

Ešte mala na zápästí čiarový kód, ten ale odfotený nemám
Ako veľký pán som z prednášky odišiel o polhodinu skôr, pretože mi doprava inak nedovolila a čakať tri hodiny na spoj sa mi vážne nechcelo.

Už najmenej dva týždne sme sa s partiou dohadovali, že pôjdeme do kina na film Revenant: Zmŕtvychvstanie. Dopadlo to ale tak, že Smokey nakoniec nechcel ísť (práve on sa na to tešil najviac), tým pádom nešla ani Lily. S Elsou sme sa teda rozhodli, že kašleme na nich a pôjdeme sami dvaja. CHYBA! To boli najdlhšie dve a pol hodiny môjho života. (Tí, čo ste film už videli, asi ste pochopili vetu v úvode)

Zdroj
Uznávam, herecké výkony boli skvelé, efekty tiež. Realistické to bolo až príliš, čo bolo fajn, ale dej sa ťahal príliš dlho. Záživnejšie by asi bolo sledovanie párenia slimákov. Myslím, že by mal vodič červeného auta ošpliechať aj tento film, aby nebol taký suchý.
Možno len nemám povahu na sledovanie niečoho tak kľudného s prvkami nechutností, ako napríklad jedenia toľkého surového mäsa a rýb, až sa môžu všetky sushi reštaurácie postaviť do kúta, a rozrezanie koňa s odstránením vnútorností, aby sa v ňom dalo skryť pred zimou. Nevadil mi ten pohľad, len to bola nuda.

Aby sme ale chudáka DiCapria toľko nedissovali – keď on za nič nemôže – zahrajme si aspoň hru s ním v hlavnej úlohe. Objavil som ju nedávno. Ide o 8-bitovku, kde máte za úlohu snažiť sa dobehnúť sošku Oscara a pritom uskakovať nástrahám ako sú napríklad paparazzi, alebo taká Lady Gaga, či ľadovec z Titanicu.  LEO'S RED CARPET RAMPAGE je k dispozícií po kliknutí na názov tejto hry.

To by bolo snáď všetko. Podľa mňa som sa rozpísal až až. Ak ste sa dostali až sem, tak ste cool. Mne by sa asi nechcelo.

Tak fajn, ja sa idem doliečiť a vy sa držte.

Fotka "Keď blbneme so sesternicou" na záver

6 komentárov:

  1. Přeju brzké uzdravení!! Na jakou školu to prosímtě chodíš, že je vás na takovém sexy znějícím oboru tak málo? :-) PS: hezkej design blogu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, hádam litre čaju s citrónom pomôžu :)
      Študujem ekonómiu, no ako vidím, mnohí z ročníka sa rozhodli, že na to proste nemajú :D Som zvedavý, koľkí nakoniec zostaneme :D
      Ďakujem za pochvalu :)

      Odstrániť
  2. Takže si mal "piatok 13-teho" ? :D XDD Ale inak prajem skoré uzdravenie ;) A čo sa týka toho nízkeho počtu spolužiakov - ber to tak, aspoň sa na prednáške nemusíte biť o dobré miesta na sedenie XD A vďaka za upozornenie, že daní film je zabijak času :D P.S. to nakreslené pierko je mega pekné :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani v piatok 13-teho nemávam takú smolu :D Vlastne v piatok 13-teho vôbec smolu nemávam *klop, klop, klop* :D Ďakujem za prianie! :)
      O dobré miesta sme sa nemuseli byť ani predtým. Poslucháreň je fakt veľká a študentov je zas málo :D aj zo začiatku nás bolo celkom málo, teraz je nás ešte menej :D
      Za málo ;) A ďakujem ^^

      Odstrániť
  3. Čo ja viem, asi nie som nejak zvlášť náročný filmový divák, ale mne sa ten film páčil. Jasné, mohol mať hlbšiu zápletku a dramatickejšie scény ako len chrčanie počas plazenia sa, no drastické nechutnosti, ktoré si spätne vybavujem, moje potreby uspokojili. :-D Ak však Leonardo toho Oscara dostane, nebude to asi len za tento film. Mne osobne sa najviac páčil vo Vlkovi z Wall Street.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Akože drastické nechutnosti boli spravené dokonale realisticky, to nepopieram, ale vzhľadom na dĺžku trvania filmu som si ku koncu hovoril: "Tak mu už sekni tou valaškou do krku, nech môžeme ísť domov." :D
      Tiež si nemyslím, že Leo dostane za tento film Oscara, no za iné filmy by mohol.
      Inak, dík za pripomenutie, že by som si mal konečne pozrieť Vlka z Wall Street. :-)

      Odstrániť