sobota 31. decembra 2016

Aký bol vlastne rok 2016?

Je čas napísať posledný príspevok v tomto roku...



Zdravím všetkých, ktorí ešte stále trávia jedlo od Vianoc!

Dúfam, že ste všetko stihli, že ste ponavštevovali rôzne vianočné trhy, že aj darčeky z internetových e-shopov prišli načas, že sa vám nezasekla kosť z kapra v krku, že sa elektrické svetielka na stromčeku nevznietili a že ste strávili príjemné chvíle s rodinou.

Pripadá mi, v posledných chvíľach starého roka, vhodné, naposledy sa vyjadriť, čo priniesol a možno aj, čo odniesol. A tiež by ma mrzelo, keby som tak nespravil.

Kedysi dávno, ak si spomínate, som zverejnil príspevok Plány na rok 2016, kde som si "predsavzal" čo chcem počas roka stihnúť. Niečo z toho sa podarilo, niečo nie:

1. Dopísať román


Hneď prvá položka na zozname, ktorá sa nepodarila. Nemôžem povedať, že vôbec nepíšem, len to nie je tak často, ako by som si želal, no môžem povedať, že dej sa pohybuje niekde okolo polovice a snáď sa jedného dňa dostane k svojmu koncu. Nič si od toho nesľbujem, je to len jeden z mojich cieľov, dotiahnuť to do poslednej bodky.

2. Úspešne ukončiť prvý ročník na vysokej škole


Tento bod vyšiel nad moje očakávania. Nielen, že sa mi ročník podarilo ukončiť úspešne, ale podarilo sa mi zdolať všetky predmety bez toho, aby som nejaký prenášal. Predsalen je to vysoká škola a ja som nikdy neprekypoval nadšením do učenia. O to väčšia je moja spokojnosť.

3. Dobehnúť zoznam filmov a prečítať minimálne päť kníh


Toto je tak z polovice pravda. Dobehnúť zoznam filmov sa mi asi nikdy nepodarí. A to hlavne z dôvodu, že dobrých filmov bude stále viac, a tým sa bude zoznam stále rozširovať.
Čo sa ale týka tých kníh, dobre som vedel prečo som si dával takú nízku latku. Aby bola splniteľná. #lifehack V skutočnosti som za tento rok prečítal asi sedem kníh. To síce tiež nie je ktovieaká výhra, ale lepším sa a baviť ma to stále neprestalo. Proste mi to trvá dlhšie, než bežnému čitateľovi.

4. Navštíviť Moravu


Morava sa tiež nekonala. Taktiež som chcel ísť do Prahy, ale jediné miesto za hranicami nášho štátu, ktoré som navštívil bola Budapešť. Na nový rok by som si mal predsavzať viac výletov.

5. Spoznať nových ľudí


Tento rok nebol na ľudí veľmi bohatý, čo mne ako introvertovi celkom vyhovuje. Ale ako som chcel, zopár ľudí som predsalen spoznal a som za to naozaj rád. Dobrých ľudí sa všade veľa zmestí.

6. Oprášiť klavír a vrátiť sa k cvičeniu naň


Neviem, či sa to počíta, ale elektrické klávesy skončili odpratané v skrini a nahradila ich gitara odcudzená od sestry. Musím ale uznať, že pokúšať sa hrať na gitare je omnoho zábavnejšie ako pokúšať sa hrať na klávesy. Myslím, že sa mi v tom aj viac darí. A tiež je jednoduchšie ísť niekam s gitarou na chrbte než s klávesami pod pazuchou.

7. Naučiť sa korčuľovať na ľade


Ehm... Podarilo sa mi celý rok na ľade nestáť, počíta sa aj to ako úspech? Ale! Stále to ostáva mojím cieľom. Ja ten ľad jedného dňa zdolám!

8. Porobiť nejaké challenge


V čase keď som písal tento zoznam, som bol nadšený všelijakými výzvami, ktoré som odpozeral najmä od The Tonight Show Starring Jimmy Fallon ako napríklad: Egg russian roulette, Box of lies, Flip cup a mnohé iné, z ktorých sa mi podarilo uskutočniť len zopár. Ak by mal niekto záujem, som za.

9. Udržať si blog


Na tento bod som najviac hrdý, pretože som sa naozaj prekonal (oproti ostatným blogom, ktoré som v minulosti začínal) a blog som si naozaj udržal. Aj keď pravidelnosť príspevkov nebola taká frekventovaná, ako by som si želal, stále som tu a stále tento blog funguje. Dúfam, že to takto pôjde aj naďalej a bude sem pribúdať množstvo nových príspevkov.

Tiež by som rád spomenul, že aj ako pracujúci študent som mal nejaké tie plány na leto (ktoré v tom čase viseli aj tu na blogu) a som rád, že sa mi ich podarilo uskutočniť a všetko vyšlo ako malo.


Mnohí so mnou možno nebudete zdieľať rovnaký názor, ale rok 2016 považujem za jeden z lepších rokov a budem len rád, ak rok 2017 bude aspoň takisto dobrý, ak nie lepší. Vám všetkým prajem do Nového roka všetko dobré, veľa zážitkov a skvelých ľudí okolo seba.

Čítame sa nabudúce

Ohňostroj na záver
Zdroj

P. S.: Napíšte mi do komentárov, aký bol váš rok 2016.

4 komentáre:

  1. Celkom rada počujem, že niekto považuje rok 2016 za dobrý! Ja som voči nemu nebola nejak vyhradená, ale čím častejšie som vo svojom okolí počula, že je to hrozný rok, tým hlbšie som sa nechala stiahnuť s ostatnými a stala som sa náchylnejšia k tvrdeniu, že ozaj stál za nič. A to je škoda, lebo negatívne myšlienky mi nesvedčia :)
    Gratulujem teda k úspešnému roku, prajem všetko dobré do toho nového a dúfam, že si pre nás všetkých 2017 nachystal niečo, čo bude stáť za to! :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Moje okolie malo tiež dojem, že ich rok 2016 nebol práve najlepším rokom. Neviem, či sa mám cítiť previnilo, ale ja osobne som spokojný :)
      Ďakujem, dúfam, že náhle nápady, ktoré dostanem budú dosť dobré a mňa stále bude baviť toto tu, ako ma to baví teraz (a možno viac). :)
      Ďakujem ešte raz a prajem úspešný a pozitívny rok 2017! :)

      Odstrániť
  2. Zaujímalo by ma, o čom je ten tvoj román. Možno by si o ňom mohol čosi napísať... :-)
    Páči sa mi, ako si spravil tento článok - ako porovnávačku s minuloročnými cieľmi. Ešte by to chcelo vytýčiť si, na čom budeš pracovať teraz. :-D
    Napokon, držím ti palce v škole, s písaním a aj blogom!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To by zaujímalo aj mňa xD Zatiaľ si to nechám pre seba, lebo ktovie, či z toho niečo bude, no rád by som, keby bolo. :D
      Vďaka :) Ciele na tento rok sa pripravujú, keďže som s nimi meškal aj minulý rok, nemá zmysel rušiť tradíciu. :D
      Ďakujem, budem sa snažiť :)

      Odstrániť